RAW „kynuté“ knedlíky plněné jahodami, čokoládou, pomerančem

Máš rád sladké? Já jsem dostala chuť na RAW „kynuté“ knedlíky s jahodami, čokoládou a pomerančem. Je to tak dobré, že se budeš olizovat až za ušima. Nejdříve si rozdělíme suroviny na „těsto“ a „náplňky“.

Ingredience na těsto

  • 300 g kešu oříšků,
  • 250 g kokosu (nesířeného),
  • 2 lžičky růžové vody,
  • vanilkový prášek (nebo čerstvou vanilku),
  • datlový sirup (nebo jiné sladidlo),
  • špetka mořské nebo draselné soli,
  • 3 velké lžíce kokosového oleje.

Ingredience na náplňky

Náplňka z jahod – na tuhý krém

  • Mražené jahody (nebo čerstvé, pokud je máš),
  • datlový sirup,
  • psyllium,
  • špetka soli.

Náplň z čokolády

  • RAW kakao,
  • avokádo,
  • banán,
  • psyllium,
  • datlový sirup (nebo Tvé oblíbené sladidlo),
  • sůl.

Náplň z pomeranče

  • pomeranč,
  • 150 g kokosu,
  • psyllium,
  • sladidlo a sůl.

RAW kynuté knedlíky

Postup přípravy

Tvořil jsi někdy „kynuté“ knedlíky z mouky? Ono je to hodně podobné.

  1. Nejdříve si připravíš těsto, které Ti nemusí kynout. 😀 Nachystáš si ingredience na těsto. Kokos si v mixéru rozmixuješ na mouku, vysypeš ho do misky. Pak mixér použiješ na rozdrcení kešu. Kešu přidáš do mísy ke kokosové mouce. Přiliješ tekuté suroviny, přisypeš vanilku, špetku soli a kokosový olej.
  2. Z ingrediencí si rukama vytvoříš těsto, které bude krásně tvarovatelné. Osobně se mi vždy podařilo napoprvé – chvíli si s ním hraj a hněť ho s láskou a radostí. Výtečně voní i chutná.
  3. Teď si připravíš do misek náplně. Každou náplň připravíš velmi jednoduše – spojíš, rozmixuješ, ochutíš. 😀
    • Jahodová náplň – buď jednu celou jahodu, nebo netekutou hmotu. Jahody, sladidlo a psyllium umixuješ a je hotovo.
    • Čokoládová náplňka – je připravena z čokoládové nutelly (avokádo, čokoláda, banán, sladidlo) a přidáš k tomu psyllium, aby Ti netekl. Psyllium být nemusí, náplň pak bude tekutější.
    • Pomerančová náplň – použiješ celý pomeranč. Pomeranč si hezky omyj (i v jablečném octě), protože první použijeme kůru, kterou si oškrabeš. Pak pomeranč oloupej. Vymačkej z něj šťávu. Kokos si v mixéru rozmixuj, přidej k němu trochu psyllia a v misce spoj s kůrou a šťávou od pomeranče, datlovým sirupem a špetkou soli.
  4. Já tvořím knedlíky velikosti své dlaně. Nejdříve si dám těsto na dlaň. Rozdělám ho tak, aby bylo hezky rozložené. Druhou rukou za pomocí lžičky přidám jednu z náplní, a pak ho spojím. Rukou vytvaruji knedlík. 😀 Kousků knedlíku je to různě – podle tvojí dlaně, většinou mi to vychází kolem 18 – 20. Skladuj v lednici nebo nejlépe ihned podávej i návštěvě.
  5. Na posypání použij mák a kokos – rozmixuj mák s kokosem. Doporučuji pak zalít RAW sladidlem a kolem dát ovoce. Vhodné je použít kokosový cukr a knedlíčky podávat i s ním.

V čem to všechno vytváříš?  Dobrá otázka. Protože je moje kuchyně plná ořechů a já z nich vytvářím dobroty, tak to chce dobrý mixér. Po různých zkušenostech jsem zvolila skvělého kuchyňského pomocníka –  Thermomix. Chceš ho poznat i Ty? Pojď zažít jídlo z Thermomixu u sebe doma. Rezervuj si  osobní ukázku vaření a přípravy jídla.

TIP: Pokud knedlíku skladuješ v lednici je vhodné je před konzumací z lednice vytáhnout asi na 2 hodiny, aby zase změkly. Dají se jíst i ztuhlé.

Radka Grace Pastyříková

Průvodce vědomým tvořením. Provázím na cestě k vědomému tvoření života v souladu se Zákonem Přitažlivosti. Osvojila jsem si moudrost Zákona Přitažlivosti, kterou s Tebou sdílím v tvůrčím sešitě „7 klíčů k vědomé tvorbě vlastního života“. Uvědomila jsem si proces zhmotňování. Měla jsem TOUHU, věděla jsem PROČ to CHCI, cítila jsem to a UMOŽNILA JSEM, ať se to stane.

Komentáře