Koprová RAW omáčka s RAW knedlíkem

Živá zdRAWá koprovka s chutným knedlíkem

Naše dRAWé chutě si velmi pochutnávají na živé koprové omáčce – velmi málo ingrediencí a velmi lahodná chuť. Úžasná je lehkost, která vás doprovází i po jejím zdlábnutí. 🙂
„Chuťově výborná koprová omáčka, takovou jsem nikdy nejedl ani vařenou,“ pochutnává si můj přítel.
Miluji kopr (jeho vůni i chuť). Přemýšlela jsem, kdy si RAW koprovku udělám… a nastala správná doba TEĎ. 🙂

Jdeme na to…

Ingredience a postup

Na koprovku pro 2:

  • kešu oříšky – buď raw nebo předem namočené (200g v suchém stavu)
  • pohanku – namočenou, naklíčenou,
  • kopr,
  • 2 lžičky tamari,
  • 1 lžíce kurkumy,
  • hrnek vody,
  • sůl, pepř.

Tvoření a ne-vaření koprové omáčky:

Velmi jednoduše – rozmixuji namočené kešu oříšky bez vody. K rozmixovaným kešu přidáme vodu a nakrájený kopr, tamari,  kurkumu, sůl a pepř. A kde si létá pohanka? 🙂 Pohanka čeká na zahuštění – nevíš čím zahustit omáčku? Nádherně ti poslouží pohanka. Navíc omáčku skvěle dochutí. Je to podle možností, chutí.

Doporučuji přelít a dát někam mimo dosah – protože ji sníte ještě dřív, než uděláte knedlíky. 🙂

Koprová omáčka raw

Knedlíky k RAW omáčkám (nejen ke koprovce)

Syrové suroviny:

  • 200 g slunečnice – rozmixovaná, nebo namočenou pohanku,
  • zlatý len – na obalení,
  • hnědý len – dovnitř,
  • klíčky brokolice (nebo jiné klíčky – mungo doporučuji rozmixovat),
  • pepř, sůl,
  • sušená rajčata – předem namočená,
  • mrkev,
  • majoránka.

Rychlý postup:

Výše uvedené ingredience dáme do krásné misky. Přidáme len, podle toho, jestli se nám z těsta vytvaroval knedlík a těsto příjemně lepí. To znamená, že v krásné misce máme – drť ze slunečnic, hnědý len, klíčky brokolice, nastrouhanou mrkev, sušená rajčata, sůl, pepř, majoránku. Vše zpracujeme ručně svými dRAWými prsty. Je možné použít i mixér.:-) Pak si knedlík obalíme ve zlatém lnu a nakrájíme na části.

Dobrou chuť. Já raw koprovou omáčku miluji, je lehká, svěží a příjemná.

raw knedlík

Tip: Já ke koprovce přidávám i řapíkatý celer. Celer je úžasný, plný mnoha vitamínů, minerálů a koprovka je k němu jako dip. 🙂 A krásně to s ním křupe… 🙂

Radka Grace Pastyříková

Průvodce vědomým tvořením. Provázím na cestě k vědomému tvoření života v souladu se Zákonem Přitažlivosti. Osvojila jsem si moudrost Zákona Přitažlivosti, kterou s Tebou sdílím v tvůrčím sešitě „7 klíčů k vědomé tvorbě vlastního života“. Uvědomila jsem si proces zhmotňování. Měla jsem TOUHU, věděla jsem PROČ to CHCI, cítila jsem to a UMOŽNILA JSEM, ať se to stane.

Komentáře