Karamelovo – arašídový RAW dezert

Máš ráda chuť karamelu a arašídů? Tento řez vyvolá příjemný chuťový zážitek a tvůj jazyk ho bude milovat. Skvělé na něm je, že je nepečený a plný zdravých přírodních tuků. I tak si ho vychutnávej po menších kouscích, ať je Tvé tělo vděčné a vezme si z těchto tuků to nejlepší.

Já si ráda s recepty hraji a upravuji je podle chuti a nálady. Tento recept jsem si vymazlila s přidáním mesquite prášku a karobu.

 

Karamelovo-arašídový RAW řez

Recept je do kulaté formy cca 24 cm průměr. Lze ho použít i do čtvercové formy.

Suroviny, které potřebuješ na tento skvělý řez:

  • 220g mandlí,
  • 150g datlí,
  • 300g kešu (namočených na min. 3 hodiny),
  • 250g kokosového oleje (100g na kešu vrstvu a 150g na čokoládu),
  • 200g javorového sirupu (120g do světlé kešu vrstvy + další na dochucení čokolády),
  • 80g vody,
  • vanilkový lusk nebo prášek,
  • 2 lžíce mesquite prášku – dodá karamelovou chuť (nemusíš ho použít),
  • 350g arašídového másla (nejlépe domácí),
  • 80g raw nepraženého kakaa (plus 2 lžíce karobu – změní příjemně chuť),
  • rozdrcené arašídy na ozdobu.

Jak na karamelovo – arašídové RAW řezy?

  1. Na prvním místě si připrav domácí arašídové máslo (nejlépe) z nepražených a nesolených arašídů, to je zdravější.
  2. Nejdříve připravíš korpus. Rozmixuj mandle a přidej k nim datle (předem namočených a bez vody). Vše promixuj dohromady a vytvoř korpus, který rozprostři na dno formy.
  3. Na karamelovou vrstvu si připrav – předem namočené kešu ořechy (nejméně 3 hodiny), rozpuštěný kokosový olej (100g), vodu, javorový sirup, vanilkový lusk nebo vanilkový prášek, mesquite prášek(můžeš  vytvořit dezert i bez něho), špetku soli. Nejdříve mixuj samotné kešu, ať je z něj tuhá pasta bez větších kusů kešu. K ní přidej trochu vody, javorový sirup, vanilkový lusk, mesquite prášek, špetku soli – rozmixuj. Pak přilij rozpuštěný kokosový olej. Vytvoř lepivou hmotu, a tu pak rozetři na korpus ve formě.
  4. Na další vrstvu rozetři samotné arašídové máslo. Můžeš ho dochutit s trochou sladidla.
  5. Další vrstva je vyrobená z kokosového oleje (150g), javorového sirupu (100g), raw kakao (80g) a můžeš přidat i karob (2lžíce). K rozpuštěnému kokosovému oleji, přidej raw kakao, sladidlo a podle chuti trochu karobu. Tuto vrstvu nalij na arašídové máslo.
  6. Na ozdobu rozdrť arašídy (rychlost 5 – ať z nich nemáš mouku, ale větší kusy). Posyp s nimi vrstvu čokolády.
  7. V lednici vydrží cca 7 dní, můžeš ho i zamrazit a podle chuti vždy rozmrazit před podáváním.

Dezert chutná všem. Pokud ho necháš chvíli vytažený z lednice poznáš jeho lahodnou chuť rozpouštějící se na jazyku. Přeji Ti dobrou chuť.

Karamelovo arašídový řez RAW

 

TIP pro Tebe: V čem to všechno vytváříš?  Dobrá otázka, na kterou se mě ptá spousta lidí. Protože je moje kuchyně plná ořechů a já z nich vytvářím dobroty, tak to chce skvělý mixér. Po různých zkušenostech jsem zvolila skvělého kuchyňského pomocníka –  Thermomix. Thermomix se hodí do každé kuchyně (RAW i kuchyně, kde se vaří – uvaří jídlo a dokonce Tě naučí i vařit, má v sobě váhu a nahrazuje 12 přístrojů vč. nožů). Chceš ho poznat i Ty? Pojď zažít jídlo z Thermomixu u sebe doma. Nakoupíš jen suroviny a můžeš pozvat přátele. Rezervuj si  osobní ukázku vaření a přípravy jídla.

 

Thermomix Vorwerk

Radka Grace Pastyříková

Průvodce vědomým tvořením. Provázím na cestě k vědomému tvoření života v souladu se Zákonem Přitažlivosti. Osvojila jsem si moudrost Zákona Přitažlivosti, kterou s Tebou sdílím v tvůrčím sešitě „7 klíčů k vědomé tvorbě vlastního života“. Uvědomila jsem si proces zhmotňování. Měla jsem TOUHU, věděla jsem PROČ to CHCI, cítila jsem to a UMOŽNILA JSEM, ať se to stane.

Komentáře